Een opmerkelijk verhaal: Mamamini komt niet af van geld voor goede doelen

Een uitzonderlijke situatie bij kringloop Mamamini in de stad: elk halfjaar geeft de stichting 25.000.- euro voor bijzondere, lokale initiatieven, maar dit jaar komen ze niet van het geld af. 

Belangstellenden stonden voorheen bij Mamamini in de rij, maar nu valt dat toch tegen en dat is gezien de huidige koopkrachtcrisis opmerkelijk. ‘Ik hoop niet dat het komt doordat er minder goede doelen zijn in de stad. Het zou kunnen dat goede doelen gestopt zijn omdat ze onvoldoende donaties hebben gekregen en niet door konden gaan’, vertelt strategisch manager van Mamamini Lianne Stoltenborg.

Eisen

Verenigingen en stichtingen die met een project in aanmerking willen komen voor een bijdrage van Mamamini, moeten wel aan een aantal eisen voldoen: ‘Wij zijn opzoek naar verenigingen en stichtingen die onze doelstellingen nastreven. Die hebben betrekking op mens, milieu en maatschappij. Het moet ook een stichting of vereniging zijn met minimaal drie bestuursleden en ze moeten binnen een straal van 25 kilometer vanaf de Martinitoren zitten.’ Dit is voor Mamamini noodzakelijk omdat ze willen dat het geld goed besteed wordt. ‘We moeten kritisch zijn want we hebben in het verleden helaas meegemaakt dat er misbruik van gemaakt werd.’ Een niet bestaande stichting kreeg toen geld van Mamamini.

Oproep

Mamamini is zelf ook een stichting en wil en moet het geld uitgeven, dit betekent dat ze het niet in eigen zak kunnen steken. Daarom nog een laatste oproep: ‘Wij willen heel graag ons geld geven aan mensen die het hard nodig hebben. Heb je dus geld nodig voor een tof project? Doe dan een aanvraag bij ons!’

Deel dit artikel: