“Donderdag buien bij 17 graden, volgende week kans op nazomer”

nieuws
Foto: Joris van Tweel

De komende dagen laat de herfst zich van haar vervelende kant zien. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis is er een kans dat we volgende week de mooie kant van de herfst gaan zien.

“Donderdag is er veel bewolking met af en toe een enkele opklaring”, vertelt Kamphuis. “Verder kan hier en daar een bui of buitje vallen, vooral later op de dag. Het wordt 17 graden bij een matige wind uit het noordwesten, windkracht 3, toenemend naar windkracht 4. Vrijdag is er wat meer ruimte voor de zon en valt er een enkele bui. Vooral later op de dag en in de avond neemt het aantal buien toe. Ook is er dan kans op onweer. Er waait een gure noordwestenwind, windkracht 5. Het wordt 15 graden.”

“Op zaterdag vallen er opnieuw enkele buien waarbij er kans is op onweer. Verder is het ronduit koel bij 14 graden en waait er een forse noordwestenwind, windkracht 4 tot 5. In de nacht van zaterdag op zondag houden de buien aan. Ook zondag blijft het herfstachtig met enkele buien en nog altijd de gure noordwestenwind, windkracht 5. Net als op zaterdag kan het soms flink doorplenzen. Het wordt 13 graden. Na het weekend valt er op maandag nog een buitje, maar is er al meer zon en wordt het met 16 of 17 graden zachter. Daarna wordt het zelfs nazomer. Met flink wat zon en rustig weer wordt het rond 17 graden. Wel is er in de nacht en ochtend kans op een mistbank.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.