“Dinsdag zo nu en dan zon en 20 graden, aan het eind van de week guur weer”

nieuws
Foto: Joris van Tweel

Aan het einde van de week gaan te maken krijgen met guur weer, veroorzaakt door een matige noordwestenwind. Dat is de voorspelling van OOG-weerman Johan Kamphuis.

“Dinsdagochtend kan er eerst nog een spatje regen vallen”, vertelt Kamphuis. “Daarna blijft het droog en schijnt de zon geregeld. Bij een zwakke of matige wind uit het noordwesten, windkracht 2 tot 3, wordt het 20 graden. Op woensdag blijft het droog. Er is veel bewolking met een enkele opklaring. De maximumtemperatuur ligt dan rond de 19 graden.”

Buien
“Donderdag is het wisselend bewolkt met vooral in de loop van de dag kans op een enkele bui of buitje. Het wordt 17 of 18 graden, bij een toenemende noordwestenwind, windkracht 3 tot 4. Vrijdag waait er een gure noordwestenwind, windkrach 4 tot 5. Er is veel bewolking. In de ochtend valt er een enkele bui, in de middag volgen meer buien.”

“Gure weer houdt in het weekend aan”
“In het weekend houdt het ietwat gure weer aan. Er is af en toe zon, maar er vallen vooral in de loop van de dag ook een paar buien. Het wordt 15 graden bij een forse noordwestenwind, windkracht 4 tot 5. Na het weekend neemt de buiigheid af zonder dat deze helemaal verdwijnt. De temperatuur schommelt rond de 15 of 16 graden en de wind gaat wat liggen.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.