“Dinsdag veel bewolking en buien, aan het einde van de week droog en 15 graden”

nieuws
Foto: Joris van Tweel

De herfst laat zich deze dagen volop zien. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis wordt het in de tweede helft van de week droger en wordt het dan ook wat warmer.

“Dinsdag is er veel bewolking en valt er zo nu en dan een bui”, vertelt Kamphuis. “In de loop van de dag verdwijnen de meeste exemplaren. Bij een matige westenwind, windkracht 3 tot 4, wordt het 13 graden. De nacht van dinsdag op woensdag verloopt koud met minimumtemperaturen rond de 4 graden. Woensdag is er eerst af en toe zon maar neemt de bewolking in de ochtend toe. In de middag vallen er een paar buien. Het wordt 13 graden en er staat weinig wind. Er volgt een heldere en opnieuw een koude nacht met minimumtemperaturen van 1 tot 3 graden. Er is kans op lichte grondvorst.”

“Donderdag is er veel bewolking, breekt er vooral in het zuiden van de provincie soms een waterig zonnetje door, maar valt er ook af en toe een spatje lichte regen. Het wordt 15 graden. Vrijdag wordt een rustige en overwegend, of geheel, droge dag. Er is af en toe zon en het wordt 15 graden. In de avond en nacht volgt er regen. Kijken we naar het weekend dan zien we meerdere storingen passeren. Het is dan ook van tijd tot tijd nat. Zaterdag wordt het 17 graden en zondag doet de temperatuur een stapje terug naar 14 of 15 graden. Na het weekend wordt het stabieler en aan de temperatuur verandert weinig.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.

Deel dit artikel: