Derde aanhouding in spoofingzaak rond Stadjers

nieuws
Foto via politie.nl

In een lopend onderzoek naar bankpasfraude (spoofing) heeft het Cybercrime team van het district Baronie een derde aanhouding gedaan. Begin september werden al twee Stadjers aangehouden in dit onderzoek. Donderdag werd een Schiedammer ingerekend voor betrokkenheid.

Het gaat om een zaak in West-Brabant, waarbij een oplichter (één van de twee Stadjers) zich heeft uitgegeven als bankmedewerker. Hij maakte een bejaarde vrouw wijs dat men had geprobeerd om haar rekening te plunderen. De derde handlanger, de man uit Schiedam, was waarschijnlijk de persoon die de bankpassen kwam ophalen. Daarmee zijn aanzienlijke geldbedragen opgenomen. Met deze aanhouding denkt het team deze zaak te hebben opgelost. Het drietal zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Tijdens onderzoek van de recherche kwam de politie in eerste instantie de verdachten uit Groningen op het spoor. Ze zijn op dinsdag 7 september al aangehouden op een adres in Stad

De politie waarschuwt mensen niet in dit soort trucs te trappen. Vaak zijn het ouderen die de criminelen uitkiezen als slachtoffer. Banken benaderen mensen niet telefonisch met allerlei vragen over privé bankgegevens.