CDA wil snel praten over stijgende energiekosten voor sportclubs

nieuws
Foto: hansmarkutt via Pixabay

Sportverenigingen in de gemeente lopen tegen hun financiële grenzen aan door de snel stijgende energiekosten. Het CDA vreest dat de betaalbaarheid en toegankelijkheid van de amateursport daardoor onder druk komen te staan en wil daarom snel praten met de raad en het college.

De raadsfractie diende donderdag een spoed-agenderingsverzoek in om over het probleem te kunnen spreken.

“Voor veel Groningse sportclubs is de financiële onzekerheid groot en dus is het belangrijk dat wij als gemeente zo snel mogelijk met oplossingen komen” aldus CDA-fractievoorzitter Jalt de Haan. “Iedere Groninger moet kunnen sporten, juist in de Gemeente Groningen waar in veel wijken grote armoede heerst kunnen mensen een hogere contributie niet veroorloven, dit moet koste wat het kost voorkomen worden”.

Het CDA stelde eerder al voor om de sportclubs in de gemeente versneld te verduurzamen, maar vreest nu dat dit plan pas op langere termijn effect gaat hebben. Wat de CDA-fractie betreft, moet worden voorkomen dat de hoge energieprijzen nu al gaan zorgen voor een forse contributieverhoging. De Haan: “Voor veel Groningse sportclubs is de financiële onzekerheid groot. Dus is het belangrijk dat wij als gemeente zo snel mogelijk met oplossingen komen.”