CDA maakt advieslijst voor Statenverkiezingen bekend

nieuws
Foto via CDA Groningen

Het bestuur van het CDA in de provincie Groningen heeft vrijdagmiddag haar advieslijst voor de Provinciale Statenverkiezingen gepresenteerd.

Kristel Rutgers (voormalig wethouder in het Hogeland), Jesper Bergsma (Statenlid), Daan van Gulik en Alma den Hertog (oud LTO-bestuurder) vormen de top vijf van de kieslijst. Van Gulik, masterstudent Politieke Sociologie aan de RUG, is de opvallende nieuwkomer bovenaan de lijst. Vermoedelijk vervult hij de plek van Statenlid Jacob Boonstra, die heeft aangegeven niet beschikbaar te zijn voor een nieuwe periode in de Staten.

“Wij hebben bij het opstellen van deze lijst gezocht naar een balans tussen ervaring en nieuw elan, man en vrouw, een goede spreiding van de kandidaten over de provincie, Stad en Ommeland”, vertelt CDA-bestuursvoorzitter Peter Roelofs. “Maar we zochten vooral een betrokken en enthousiast team dat in staat is om vanuit ons gedachtegoed aan de slag te gaan voor Groningen.” Ook lijsttrekker Robert de Wit, die in september al werd gekozen om de kar te trekken, zegt trots te zijn: “Ik heb zin om de komende periode samen met deze groep enthousiaste kandidaten de campagneperiode in te gaan en plannen te maken voor en met Groningers.”