Buurthuiskamer Vinkhuizen zwaar gedupeerd door inbraak: “Apparatuur weg, koffiemachine gesloopt”

nieuws
Foto: Danny Hoffmann / ingezonden

De beheerders van de Buurthuiskamer in Vinkhuizen zitten met de handen in het haar. In de afgelopen week is er ingebroken waarbij veel schade is aangericht.

Om toegang te krijgen tot buurthuiskamer ‘Stuif es in Platina’ is een toegangsdeur gesloopt. De inbrekers hebben vervolgens luidsprekers, microfoons, bekabeling en kabelhaspels weggenomen. Ook werd een koffiemachine opengebroken waarbij enkele muntjes uit het apparaat werden gehaald. De Buurthuiskamer is door de inbraak zwaar gedupeerd: “We zijn een stichting die geheel zelfstandig draait zonder subsidie. Wij moeten het doen van activiteiten zoals de wekelijkse bingo en door zaalverhuur om spullen aan te kunnen schaffen. We zijn daarom ernstig gedupeerd door deze inbraak.”

Crowdfundingsactie
Naast de gestolen spullen draait de Buurthuiskamer ook op voor de reparatie van de toegangsdeur en het herstel van de koffiemachine. Omdat deze financiële middelen er niet zijn is een crowdfundingsactie opgezet. Met de actie hoopt men een bedrag van 1.500 euro bij elkaar te krijgen. De actie is op deze pagina te vinden.

Buurthuiskamer
De huiskamer biedt bewoners in de wijk onder andere de gelegenheid om elkaar te ontmoeten, het meespelen met de wekelijkse bingo en het afhuren van de huiskamer.