Bomvol programma tijdens Nationale Sportweek in Groningen

sport
Foto via Gemeente Groningen

Vanaf vrijdag 16 september staat Groningen ruim een week in het teken van sport en bewegen. Dan wordt voor de negentiende keer de NOC*NSF Nationale Sportweek georganiseerd, met verschillende activiteiten in de hele gemeente.

In Groningen zet de gemeente vooral in op het stimuleren van de jeugd om te bewegen. Het programma is dan ook vooral gericht op acitiviteiten voor jongeren. Zo is er een Urban Sports Event en een beweegfestival op Kardinge, houdt studentensportvereniging ACLO een Open Huis en wordt er een evenement gehouden rond een sportieve start van het schooljaar. Maar ook het bredere publiek wordt niet vergeten, met de start van het ijsseizoen in Kardinge, de MartiniMarathon en de Thaisner Dörpsrun.

Daarnaast zetten zo’n 60 sportclubs in de gemeente Groningen hun deuren open. Zo kunnen Groningers kennis maken met verschillende sporten. Onder meer Shorttrackvereniging Groningen, Dance Division Dijkmansport en de framerunners van Groningen Atletiek doen mee met gratis proeflessen. Inschrijven voor deze proeflessen kan nu al, via de website van Sport050.

Het programma van de Nationale Sportweek in Groningen vindt plaats van vrijdag 16 tot en met zondag 25 september.