Bewoners kunnen meedenken over herontwikkeling Travertijnstraat: “Deel je dromen”

nieuws
Foto: Ecco van Oosterhout

In wijkcentrum ’t Vinkhuys vindt op zaterdag 24 september een bijeenkomst plaats waarbij bewoners mee kunnen denken over de herontwikkeling van het gebied Travertijnstraat.

Het gebied tussen de wijk Vinkhuizen en bedrijventerrein Hoendiep wordt de komende periode opnieuw ingericht. De gemeente Groningen heeft het Rotterdamse bedrijf de Plekkenmakers gevraagd om te kijken wat er leeft en speelt in de wijk. En om bewoners en ondernemers te vragen naar hun dromen, ideeën en wensen voor de toekomst. Bij het proces zijn ook verschillende onderwijsinstellingen, Nijestee, Sport050 en Ter Steege vastgoed betrokken.

Aan de Travertijnstraat waren tot ongeveer tien jaar geleden verschillende onderwijsinstellingen gevestigd, waaronder de christelijke scholengemeenschap De Vinkenborgh en het A-college. De laatste jaren is een deel van het complex in gebruik door Backbone, waarbij ondernemers tegen een laag tarief bedrijfsruimte kunnen huren om een bedrijf of atelier op te zetten. Ook zitten er in het gebouw verschillende wijkinitiatieven, waarbij er bijvoorbeeld gratis brood kan worden afgehaald en is er een Free Café waar maaltijden genuttigd kunnen worden. Het contract met Backbone eindigt in december, waarna de ongeveer 150 ondernemers op straat komen te staan. Een vervangende plek voor hun is er vooralsnog niet.

Behalve de bijeenkomst in ’t Vinkhuys kunnen bewoners ook hun ideeën en dromen voor het gebied delen op deze website.