Bevingen bij Uithuizen zorgen voor 77 schademeldingen uit gemeente Groningen

nieuws

Na de bevingen met een magnitude van 2.7 en 1.7 bij Uithuizen van afgelopen zaterdag is het aantal schademeldingen dinsdagochtend opgelopen naar 335. Daarvan komen er 77 uit de gemeente Groningen, aldus het Instituut Mijnbouwschade Groningen.

Van de 77 meldingen binnen de gemeentegrenzen komen er 63 uit de stad Groningen, negen uit Haren en vijf uit Ten Boer. De Stad, Haren en Ten Boer liggen alle drie buiten het zogenaamde ‘effectgebied van de bevingen. Dit is het gebied rondom het epicentrum van de aardbeving.

De meeste van de 335 meldingen die sinds zaterdag zijn binnengekomen komen van buiten dit effectgebied (225 in totaal). Naast Groningen kwamen er ook meldingen binnen uit Noord-Drenthe en Fryslân.

Bij Uithuizen vonden zaterdag in het begin van de middag twee bevingen plaats. Rond 12.20 uur werd er een aardbeving van 2.7 op de schaal van Richter gemeten. Ruim een uur later, rond 13.35 uur, vond er een beving met een kracht van 1.7 plaats. In de regio Uithuizen hebben de afgelopen maand zeven aardbevingen plaatsgevonden.