Zwerfvuilteam deelt 235 ijsjes uit in schoonste straat van Oosterparkwijk

nieuws
Foto: Ellen Beck

Bewoners van de Hyacinthstraat in de Oosterparkwijk werden zondagmiddag getrakteerd op ijsjes. De straat is onlangs uitgeroepen tot de schoonste straat in de wijk.

“Ieder jaar verkiezen we een straat die uitblinkt in hoe schoon deze is”, vertelt duurzaamheidscoördinator Ellen Beck. “Alle leden van het zwerfvuilteam hebben een gelijke stem in de waardering. De prijs werd in 2019 voor het eerst uitgereikt, en ging toen naar de Tjerk Bolhuisstraat. In 2020 werd het Graspad in het zonnetje gezet en vorig jaar won de Florakade.”

235 IJsjes
Behalve dat er in de straat een bord komt te hangen met daarop de tekst ‘De schoonste straat van de Oosterparkwijk’, worden de bewoners in het zonnetje gezet met ijsjes. “Een ijscoman bezocht de straat en heeft 235 ijsco’s uitgedeeld waarmee de titel gevierd werd. Veel buren bleven na de welverdiende ijsco hangen op straat om met elkaar te kletsen. Het was heel gezellig.” Ook volgend jaar zal de titel worden uitgereikt.

Vrijwilligers
Sinds vier jaar loopt het zwerfvuilteam door de straten van de Oosterparkwijk. Gewapend met prikstok en vuilniszak wandelen de leden elke maandag door de wijk. Er is een ochtendteam, en in de zomermaanden, wanneer het lang licht is, is er ook een avondteam. Beide groepen starten bij Het Oude Politiebureau. “Sindsdien is de wijk zichtbaar schoner geworden. Mensen zijn overigens van harte welkom om een keer mee te lopen. Dat vinden we alleen maar leuk.”

Foto: Ellen Beck