WOZ-waarde in Stad stijgt harder dan landelijk gemiddelde

nieuws
Foto: Bureau Meerstad

Met een gemiddelde stijging van 11,5 procent loopt de gemiddelde WOZ-waarde van woningen in de gemeente Groningen sneller op dan het landelijke gemiddelde van 8.6 procent. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Groningen als provincie staat dan ook in de landelijke top-drie van snelste stijgers van Nederland.

Een gemiddeld huis in onze gemeente steeg in waarde naar 252.000 euro. Vorig jaar was dat nog 226.000. De gemeentes met de snelst stijgende woningprijzen in Groningen lagen in Oost-Groningen. In Westerwolde stegen de WOZ-waardes gemiddeld met 15,1 procent. Landelijk was de gemeente Noardeast-Fryslân de snelste stijger (19,5 procent).

Met maar twee gemeentes waar de WOZ-waarde minder dan tien procent steeg, staat Groningen als provincie op de derde plaats in Nederland. Alleen Friesland en Flevoland troefden Groningen af. De duurste huizen staan echter nog steeds in Bloemendaal. Daar heeft een gemiddelde woning een WOZ-waarde van 828.000.

 

 

 

Deel dit artikel: