Werkgroep Noorderstation vraagt OV-bureau om informatie over naamgeving ‘Station Noord’

nieuws

De werkgroep Noorderstation heeft een verzoek ingediend bij het bestuur van het OV-bureau Groningen Drenthe, in het kader van de Wet Open Overheid. Het draait om de naamgeving van het Noorderstation op lijnbussen.

De werkgroep Noorderstation wil al een aantal jaren dat de oude historische naam, die vroeger ook op trams en trolleybussen te lezen stond, terugkomt op de Qbuzz-bussen en de halteplaatsen. Volgens Henk Welp van de werkgroep spreekt 90 procent van de mensen in de stad van ‘Noorderstation’ in plaats van ‘Station Noord’.

De werkgroep wil met het verzoek duidelijkheid krijgen over de motieven en besluiten van het bestuur van het OV-bureau die er in december 2009 toe geleid hebben om de naam ‘Noorderstation’ op de lijnbussen te vervangen door ‘Station Noord’. De werkgroep wil ook inzage in de kosten en betalingen hiervan.

Bovendien wil de werkgroep alle informatie over de gang van zaken bij de besluitvorming met betrekking tot de naamsverandering van ‘Station Groningen C.S.’ in ‘Hoofdstation’, in december 2013.