Vrijdag brengt verkoeling en misschien een bui; temperatuur daalt langzaam verder

nieuws
Foto: Mike Weening - Weening Fotografie

De hitte van de afgelopen dagen is voorlopig voorbij. De temperatuur loopt niet hoger op dan 23 graden en in de middag is er zelfs kans op een bui. Het vormt de aanloop naar een koeler weekend en ook daarna komt de temperatuur voorlopig niet boven de 25 graden uit.

De hitte van donderdag trekt in de avond vrijwel niet weg. In de nacht van donderdag op vrijdag daalt de temperatuur naar ongeveer 18 graden. Tegen de ochtend trekken een paar wolkenvelden de provincie binnen, die de kracht van de zon tegenhouden. De bewolking blijft de rest van de dag hangen en brengt tegen het einde van de middag mogelijk een paar buien met zich mee. De temperatuur loopt vrijdag op tot 22 à 23 graden, bij een matige noord-noordwestenwind.

Zaterdag en zondag doet de temperatuur nog een flinke stap terug, om zondag zelfs onder de twintig graden uit te komen. De kans op een bui is echter vrijwel nihil. De noord-noordwestenwind waait zaterdag iets harder dan de rest van het weekend.

De dagen daarna blijven vrijwel hetzelfde weerbeeld aanhouden. Alleen de wind draait langzaam richting het oosten. Hoewel de temperatuur in de tweede helft van de week weer iets klimt, neemt ook de kans op een bui vanaf woensdag iets toe.