Drie dagen geluids- en trillingsoverlast rond viaduct over de Paterswoldseweg

nieuws
Foto via Aanpak Ring-Zuid

Aannemerscombinatie Herepoort is maandagochtend begonnen met het intrillen van damwanden bij het viaduct van de zuidelijke ringweg over de Paterswoldseweg. Dat betekent dat omwonenden maandag, dinsdag en woensdag weer last gaan krijgen van geluidsoverlast en trillingen.

De damwanden zijn nodig voor de bouw van de zuidzijde van het nieuwe viaduct. Het intrillen van deze serie damwandplanken stond eigenlijk gepland voor eind juli. Maar omdat het intrillen en inheien van een aantal brede damwandplanken toen langer duurde, besloot Herepoort om het aanbrengen van een aantal palen over de bouwvak heen te tillen.

Het intrillen begint maandagochtend om 7.00 uur. Er wordt alleen overdag gewerkt, tot 19.00 uur. Woensdagavond is het intrillen klaar.