Valse start voor FC Groningen onder Wormuth tegen promovendus FC Volendam

sport
Foto: Wouter Holsappel

FC Groningen heeft zondagmiddag het seizoen geopend met een teleurstellend gelijkspel tegen nieuwkomer FC Volendam. In een zonovergoten Euroborg begon de Trots van het Noorden nog frivool, maar gooide Volendamse hoop roet in het eten: 2-2.

De thuisploeg kende een wereld start. Na anderhalve minuut voetbal schoot Cyriel Ngonge hard en laag raak: 1-0. De ploeg van nieuwe trainer Frank Wormuth speelde attractief voetbal en combineerde er op los tegen de promovendus. Het duurde dan ook niet lang tot Jørgen Strand Larsen de marge verdubbelde. De felbegeerde spits kon makkelijk binnen tikken op aangeven van Ngonge.

Slordige fase
Uit de omschakeling zorgde Volendam al gauw voor de aansluitingstreffer. Daryl van Mieghem scoorde het eerste Eredivisie doelpunt voor de mannen in Oranje sinds 2009: 2-1. FC Groningen leek van slag en kwam niet meer terug in het spel. De bezoekers kregen nog kans op de gelijkmaker, maar moesten met een achterstand de kleedkamer opzoeken.

Close call
FC Groningen was na rust nadrukkelijk op zoek naar controle over de wedstrijd. FC Volendam probeerde via counters toe te slaan. Na een evenwichtige fase vond Volendam de gewilde gelijkmaker. Benaissa Benamar zag arbiter Joey Kooij naar de middenstip wijzen nadat de VAR concludeerde dat een kopbal van hem nipt achter de doellijn belandde.

De thuisploeg kreeg nog een grote mogelijkheid via de voet van debutant Ragnar Oratmangoen, maar de nieuweling trof doelman Filip Stankovic. Een vrije trap van Laros Duarte dwong doelman Stankovic nog naar de kruising in blessuretijd. De eindstand: 2-2.

Komend duel
Volgende week zondag gaat de Trots van het Noorden op bezoek bij Ajax. Het duel tegen de landskampioen begint om 14:30.

Deel dit artikel: