Tropisch weekend, maandag kans op onweersbuien

nieuws
Archieffoto: Robert van der Veen - niekerknieuws.nl

In het zomerse weerbeeld verandert komend weekend niets: een wolkeloze hemel, een onbarmhartig schijnende zon en een zwakke tot matige wind uit richtingen tussen oost en zuidoost. De temperatuur ligt rond de 32 graden.

De komende nachten zijn helder, waardoor de temperatuur kan dalen tot zo’n 17 graden. Begin volgende week gaat de situatie echter veranderen. De wind draait maandag naar het zuidoosten en er komt meer bewolking. De maximumtemperatuur ligt rond de 28 graden en er is een kans op regen en onweer.

Ook dinsdag is er nog kans op een onweersbui. De temperatuur ligt rond de 26 graden Daarna komt er een einde aan de eerste hittegolf van het jaar. Woensdag is er ook nog kans op een bui en wordt het maximaal 23 graden. Donderdag is het droog en met zon 21 graden nog iets koeler, daarna lijkt de temperatuur weer te stijgen.