Tom Rustebiel stopt als fractievoorzitter D66, Jim Lo-A-Njoe neemt stokje over

nieuws
Foto: ingezonden

Tom Rustebiel stopt als fractievoorzitter bij de fractie van D66 in de Groningse gemeenteraad. Jim Lo-A-Njoe neemt het stokje van hem over. Dat is woensdagmiddag bekend gemaakt.

Rustebiel blijft wel actief als raadslid op de portefeuilles ruimtelijke ordening, economie en financiën. Omdat hij zich echter meer wil richten op zijn reguliere baan is besloten om aan het begin van het nieuwe politieke seizoen het stokje over te dragen. Rustebiel: “Ik heb Jim de afgelopen vier jaar meegemaakt als collega en van dichtbij gezien wat hij kan. En dit is het goede moment om hem deze ruimte te geven en om samen verder te werken aan de realisatie van de ambities van D66 in Groningen.”

Lo-A-Njoe laat weten blij te zijn: “Ik ben dankbaar voor het vertrouwen van mijn fractie om het fractievoorzitterschap voor hen te gaan vervullen. We hebben een dynamisch team en ik kijk er dan ook enorm naar uit om samen met dit mooie team het D66 gedachtegoed de komende jaren neer te gaan zetten.” De fractie van D66 heeft vijf zetels. De overige posities blijven onveranderd.