Timmerdorp weer van start: ‘Kinderen zien een hut in een houten plank!’

Het jaarlijkse Timmerdorp is weer begonnen op het Suikerunieterrein. Kinderen mogen helemaal losgaan met houten planken, pallets, hamers en spijkers. 

‘Een goede bezigheid voor kinderen om lekker creatief aan de slag te gaan!’, aldus Marc Buddendorf, een van de organisatoren van Timmerdorp. ‘Geef ze een houten plank en ze maken er de mooiste dingen van.’

Het evenement werd in het leven geroepen om kinderen vaker buiten te laten spelen en inventief bezig te zijn. Dat blijkt ieder jaar weer een groot succes. Dit is al de negende editie van Timmerdorp.

Voor de veiligheid van de kinderen is er een EHBO-post op het terrein aanwezig. Want een spijker of splinter wil helaas wel eens in een vinger belanden. Ook aan goede zonbescherming is gedacht: de flesjes zonnebrand staan al klaar.

En de houten bouwwerken zelf? ‘Die worden gecontroleerd met behulp van een zogenaamde bouwvergunning’, vertelt Buddendorf. Voordat de kinderen verder mogen bouwen aan een nieuwe etage, wordt het fundament eerst goed gecontroleerd.

OOG nam een kijkje op de openingsdag, waar binnen enkele uren al de mooiste bouwwerken van de grond kwamen!