Tijdelijk extra fietsdoorsteek onder Emmaviaduct

nieuws
Foto via Aanpak Ring-Zuid

Fietsers en voetgangers in het zuiden van de stad hebben tijdelijk een extra mogelijkheid om onder het Emmaviaduct door te gaan. Aanpak Ring-Zuid heeft een doorsteek gemaakt onder het viaduct, in het verlengde van de IJsselstraat. Daarmee kunnen fietsers makkelijker vanaf het Noord-Willemskanaal naar de Rivierenbuurt en terug.

Aanpak Ring-Zuid haalde het hek weg langs de parkeerplaats onder het viaduct, zodat er fietsers onderdoor kunnen rijden. Fietsers kunnen nu de oprit naar de Emmabrug vanaf de Parkweg oversteken om, onder het viaduct door, naar de Rivierenbuurt te gaan.

Tegelijk met het openstellen van de doorsteek, is het tweerichtingsverkeer op het fietspad langs het Noord-Willemskanaal uitgebreid. Tot nu toe konden fietsers vanuit het zuiden richting het centrum langs het kanaal blijven fietsen, tot aan de fietstunnel die onder het Emmaviaduct doorloopt. Die heet officieel de Amaliatunnel. Nu mogen fietsers doorrijden tot aan de fietsdoorsteek. De planning is dat de Amaliatunnel dit najaar dicht gaat. De tijdelijke doorsteek is dan een handig alternatief.

In de eindsituatie is op deze plek geen tunnel meer nodig, omdat de weg hier straks lager ligt. Fietsers en voetgangers kunnen op dit punt straks de weg oversteken met verkeerslichten.