Stichting Lutje Geluk geeft gezinnen kaartje voor Papiermolen

Met dit mooie zomerweer is een frisse duik in het zwembad zo nu en dan heerlijk. Maar, niet voor iedereen financieel mogelijk. Om dit voor gezinnen die minder te besteden hebben ook toegankelijk te maken, organiseert de Groningse Stichting Lutje Geluk een doneeractie voor een dagje Papiermolen.

De actie is een groot succes. ‘We gokten op donaties voor 10 gezinnen, maar binnen een uur zaten we al op 45 gezinnen’, vertelt Minke Haveman.

Haveman ging zelf met haar kinderen naar het zwembad en kwam toen spontaan op dit idee. ‘Ik zou bij wijze van tijdens deze zonnige dagen vaker naar het zwembad kunnen gaan, maar dat is niet voor elk gezin mogelijk. Door middel van deze actie willen hen daarom graag een leuke dag aanbieden.’ Hoeveel je doneert, mag je zelf bepalen. ‘Met alle donaties gaan wij er komende week voor zorgen dat alle gezinnen lekker naar het zwembad kunnen gaan’, vertelt Yvanka Hullegje-Vletter.

Hoe lang de actie nog duurt, weten de initiatiefneemsters nog niet. ‘Zolang er voldoende animo is, gaan we door!’, aldus Haveman. Zodra de actie stopt, gaan de donaties niet verloren. ‘Dat geld gaat dan naar andere acties die we voor gezinnen organiseren.’

Voor meer informatie over de actie kan je de website van Lutje Geluk bezoeken.