Stadjer (23) aangehouden voor brandstichting in containerwoning aan Vrydemalaan

nieuws
Foto: 112 Groningen

De brand die donderdagmiddag woedde in een containerwoning aan de Vrydemalaan, is vermoedelijk aangestoken. De politie heeft een 23-jarige Stadjer aangehouden als verdachte.

De Groninger zit vast en wordt door de politie verhoord over zijn betrokkenheid.

De brandweer kwam donderdagmiddag met meerdere voertuigen ter plaatse en had het vuur vrij snel onder controle. Maar de uitslaande brand zorgde wel voor veel schade in het appartementencomplex voor studenten en drie bewoners konden de nacht niet doorbrengen in hun huis. Het gehele complex werd ontruimd, evenals het naastgelegen Stadsstrand. Niemand raakte gewond.

De politie is op zoek naar tips binnen het onderzoek naar de brandstichting en de verdachte. Mensen met relevante informatie, kunnen dit delen met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Doe je dat liever anoniem? Bel dan Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Houd daarbij zaaknummer 2022223534 bij de hand.