Uitslaande brand in studentenwoning aan Vrydemalaan snel onder controle (update)

nieuws
Foto: 112 Groningen

In een studentencomplex aan de Vrydemalaan is donderdagmiddag brand uitgebroken in één van de containerwoningen.

De uitslaande brand werd snel opgeschaald naar een ‘middelbrand’, waarna meerdere blusvoertuigen en een hoogwerker werden opgeroepen. Alle woningen in het complex werden ontruimd en ook de bezoekers van het Stadsstrand moesten hun plekje in de zon verlaten.

De brandweer wist het vuur snel te doven en kon al snel aan de slag met nablussen en ventileren. Daarbij werd onder meer één van de ramen van de woning kapotgeslagen.

Bij de brand zijn geen personen of dieren gewond geraakt, zo stelt de brandweer. Wel hebben meerdere appartementen schade opgelopen. Voor deze bewoners wordt vervangende woonruimte gezocht. De stichting Salvage gaat de schade afhandelen met de studenten en verhuurder Nijestee.

Foto: 112 Groningen