Schuiling wil weer vrije dag voor basisscholen tijdens Groningens Ontzet

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen

Als het aan burgemeester Koen Schuiling ligt, krijgen Groningse basisschoolkinderen op 28 augustus weer een vrije dag. Dat liet de burgemeester van Groningen maandag optekenen in het Dagblad van het Noorden.

Volgens Schuiling biedt de rommelige periode na de zomervakantie een uitgelezen mogelijkheid om op verschillende manieren aandacht te besteden aan het rampjaar. Als basisscholen weer dicht zouden zijn tijdens de viering van het Ontzet, krijgen kinderen volgens Schuiling de mogelijkheid om mee te doen aan de festiviteiten.

Tien jaar geleden hadden Groningse basisscholen nog wel vrij op 28 augustus. Kort daarna ging ook de vrije dag voor ambtenaren verloren. Vier jaar geleden deed voormalig wethouder Joost van Keulen (VVD) al eens een vergeefse poging om weer een officiële feestdag te maken van Bommen Berend.

Ook binnen de huidige coalitie lijkt wel animo te zijn om basisschoolkinderen op 28 augustus vrij te geven. SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk reageerde maandagochtend positief op de oproep van de burgemeester: