Reisplanner NS adviseert om dinsdag via Leer en Rheine naar Zwolle te reizen

nieuws
Foto Andor Heij. Station Leer

Het besluit van de NS om dinsdag in vrijwel het hele land geen treinen te laten rijden leidt tot vreemde adviezen in de reisplanner van het vervoersbedrijf.

Mensen die dinsdag met het openbaar vervoer van Groningen naar Zwolle willen reizen krijgen in de reisplanner met name te zien dat heel veel reizen onmogelijk zijn. Op verschillende tijdstippen wordt echter wel een advies gegeven. Al die adviezen leiden via Duitsland. De reisplanner sommeert reizigers om in Groningen de snelbus naar Leer te pakken. In Leer dient men in te stappen in de stoptrein naar Münster, en om uit te stappen op Rheine. In Rheine kan de stoptrein naar Bad Bentheim genomen worden waarbij uitgestapt moet worden op Hengelo. In Hengelo pak je vervolgens de Blauwnet-trein naar Zwolle. Totale reisduur is bijna vijf uur.

Emmen
Kan het ook makkelijker? Jazeker. Volgens reisplanner 9292 is het slim om in Groningen Qliner 300 van Qbuzz naar Emmen te pakken. In de Drentse stad kan overgestapt worden op de Blauwnet-trein van Arriva richting Zwolle. De reisduur is dan ongeveer twee uur.

CAO
Treinpersoneel staakt dinsdag in Midden-Nederland. Voor NS is dit reden om het treinverkeer in het hele land stil te leggen. Dit tot ergernis van reizigersvereniging Rover die zegt dat de NS dit veel eerder had kunnen communiceren. NS-personeel staakt voor een betere cao.