Politie is op zoek naar verdachten van mishandeling in café en deelt beelden

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De politie is op zoek naar twee mannen die verdacht worden van mishandeling. De mishandelingen hebben in maart van dit jaar plaatsgevonden in een horecagelegenheid op de Grote Markt in Stad.

Het incident gebeurde in de nacht van 28 maart. “Het is die avond gezellig druk in het gebouw”, vertelt de politie. “Even na middernacht gaat het mis. Een 22-jarige man uit Groningen botst tegen een andere bezoeker. Er ontstaat een korte woordenwisseling en vanuit het niets slaat de verdachte de Groninger vol op z’n kaak. Het slachtoffer komt ten val. Later blijkt dat hij een gebroken kaak heeft overgehouden aan de klap. Na deze mishandeling ontstaat er een opstootje. Een vriend van het slachtoffer wil verhaal halen bij de verdachte. Een tweede verdachte mengt zich dan in het conflict. Hij gaat de vriend van het slachtoffer te lijf. Er worden flinke klappen uitgedeeld. Het tweede slachtoffer loopt blauwe plekken, een gat in z’n hoofd en een tand door z’n lip op.”

Eerste verdachte
De eerste verdachte is een witte man met slank postuur. Hij heeft donker haar dat opgeschoren is aan de zijkant en bovenop langer is en naar rechts gekamd. Tijdens de mishandeling droeg hij een donker overhemd met daaronder een wit shirt. Hij droeg een lange broek met een donkere riem, lichte schoenen met donkere achterkant, en een lange ketting met grote hanger.

Tweede verdachte
De tweede verdachte is een man met een stevig postuur. Hij heeft donker haar, heeft een sikje en droeg tijdens de avond een lichtgekleurd T-shirt, een donkere broek en lichte schoenen.

Videobeelden
“Van de mishandeling zijn bewegende beelden die we in een video delen. De eerste verdachte staat daarnaast duidelijk op beeld als hij een drankje aan de bar bestelt. De tweede verdachte staat minder goed op beeld maar wellicht doet de combinatie van beide mannen een belletje rinkelen bij iemand.” Mensen die meer informatie hebben kunnen contact opnemen met de opsporingstiplijn van de politie op telefoonnummer 0800 60 70. Anoniem is de politie bereikbaar via Meld Misdaad Anoniem op 0800 60 70. Ook kan het tipformulier op deze website worden ingevuld.

Bekijk hier de beelden: