Piccardthoftunnel vanaf maandag opnieuw ruim twee maanden dicht

nieuws

De Piccardthoftunnel gaat vanaf maandag opnieuw voor langere tijd dicht. Tot en met 4 november is de onderdoorgang van de zuidelijke ringweg afgesloten voor fietsers en voetgangers.

Verf met Chroom 6 verwijderen

Aannemerscombinatie Heerepoort gaat maandag verder met het verbreden en renoveren van de tunnel. Deze werkzaamheden gingen halverwege mei al van start en ook toen was de tunnel ruim twee maanden dicht. Volgens Aanpak Ring-Zuid is de afsluiting noodzakelijk, omdat er verf wordt verwijderd waar Chroom 6 in zit. Als deze sof vrijkomt (bijvoorbeeld door schuren of  stralen) kan dat schadelijk zijn voor de gezondheid. “Daarom moet het op een veilige manier worden verwijderd, zodat geen risico’s ontstaan voor de omgeving”, aldus Aanpak Ring-Zuid.

Alternatieven

Fietsers en voetgangers hebben twee alternatieven tijdens de afsluitingen: de rotondes bij Laan Corpus den Hoorn, of de andere kant op via de onderdoorgang bij P+R Hoogkerk.