Dick Berlijn geeft eerste 28 Augustus Rede in twee jaar

nieuws
Foto via Ministerie van Defensie

‘De prijs van onze vrijheid’ staat dit jaar centraal tijdens de 28 Augustus Rede voor het Groningens Ontzet. Generaal buiten dienst en oud-Commandant der Strijdkrachten Dick Berlijn zal de lezing dit jaar verzorgen en ingaan op de oorlog in Oekraïne en regelmatig terugkerende terroristische aanslagen.

In zijn lezing gaat Berlijn in op de manier waarop Nederland hier iets aan zou kunnen doen en welke prijs we daarvoor over hebben.

Het is voor het eerst in twee jaar dat er weer ‘live’ een 28 Augustus Rede plaatsvindt tijdens de viering van het Groningens Ontzet. In 2020 is een alternatieve rede uitgezonden in de vorm van een podcast met Sander Schimmelpenninck. Vorig jaar werd de rede helemaal geschrapt. Cultuurhistoricus Herman Pleij was in 2019 de laatste echte spreker tijdens de rede.

De 28 Augustus Rede vindt dit jaar niet plaats op 28 augustus, maar op de 27ste. Van 11.30 tot 12.00 uur spreekt Berlijn in de Aula van het Academiegebouw. De toegang tot de Rede is gratis.