NS snijdt vanaf volgende maand in dienstregeling vanwege personeelstekort

nieuws
Foto Andor Heij

Om ook volgend jaar beter rekening te kunnen houden met het personeelstekort, snijdt treinvervoerder NS vanaf volgende maand al in de dienstregeling.

Hoewel de nieuwe dienstregeling eigenlijk pas per december ingaat, wordt de dienstregeling gedurende de komende maanden alvast stapsgewijs aangepast. Wat er specifiek gaat veranderen voor de lijnen die onze gemeente aandoen, is nog niet bekend.

Wat de NS alvast kan zeggen, is dat er op werkdagen vier Intercity’s per uur rijden, waar dat nu zes is. Ook start de avonddienstregeling al om 20.00 uur (in plaats van 22.00 uur) en rijden er in het weekend en de avonduren elk half uur Intercity’s en Sprinters, waar dat nu elk kwartier is.

Vanaf 11 december volgen er meer maatregelen. Zo rijden er op tijdens de vrijdagspits op een aantal trajecten elk half uur Intercity’s, waar dat nu elk kwartier is. In de daluren, ’s avonds en in het weekend rijdt NS elk half uur Intercity’s en Sprinters waar dat nu elk kwartier is. Ook dan start de avonddienstregeling om 20.00 uur, in plaats van om 22.00 uur.