Nog eens drie aanhoudingen voor afvaldumpingen op A7; trekker in beslag genomen

nieuws

De politie heeft vorige week en vandaag (dinsdag) nog eens drie verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij de afvaldumpingen op de A7 van eind juli. Dat maakte de politie dinsdagmiddag bekend. Een van hen wordt ervan verdacht het asbest te hebben geleverd wat op de snelweg werd gelegd.

Vorige week maandag werd een 50-jarige man uit Opende aangehouden op verdenking van het leveren van asbestplaten die later op de A7 werden gedumpt. Een dag later ging een 22-jarige man uit Achterkarspelen mee naar een politiebureau voor betrokkenheid bij de dumpingen. Een 30-jarige plaatsgenoot werd dinsdag gearresteerd voor zijn betrokkenheid.

Agenten namen daarnaast een trekker in beslag van één van de zes verdachten van de dumpingen. Vijf van de zes verdachten zitten nog vast voor de twee incidenten op de snelweg. Drie van de zes zijn inmiddels voorgeleid. Het onderzoek gaat door en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Op de A7 ter hoogte van Marum zijn in de nacht van 31 juli op 1 augustus rond 03:00 uur pallets, afval en hout gedumpt. Drie dagen eerder, op 28 juli tussen 02:00 uur en 04:00 uur, botst ter hoogte van Frieschepalen een voertuig op het daar gedumpte afval. Dit voertuig raakt zwaar beschadigd. Rijkswaterstaat had moeite om het afval van de weg te krijgen, omdat aannemers bang waren voor bedreigingen. Uiteindelijk werd in de loop van de dag toch een bedrijf bereid gevonden om het afval weg te halen.