Mercedes-dealer Wensink: “Dit moet haast wel een bende zijn die dit vaker doet”

Verslagenheid en teleurstelling overheerst bij Mercedes-dealer Wensink aan de Bornholmstraat. Daar werden dit weekend bij tien gloednieuwe auto’s de wielen inclusief de velgen onder de wagens weggehaald en meegenomen.

“Het is heel triest erg zonde, eigenlijk zijn er geen woorden voor,” aldus Mark Dalemans van Wensink. Een voorbijganger trof de rij wagens zondagochtend zonder wielen aan en belde de politie en nieuwssite Sikkom. Toen de medewerkers aankwamen zagen ze de auto’s op stenen staan, zonder de wielen. “Ze hebben er ook een stuk straatwerk bij ons uit gehaald en daar staan ze op, dus ook schade aan de dorpels” vertelt Dalemans.

De schade aan de auto’s gaat flink in de papieren lopen “Een nieuw setje wielen kost al snel enkele duizenden euro’s als je dat zou bestellen. Dit gaat, denk ik, op de zwarte markt voor de helft. Dus daar zijn dan altijd wel mensen die daar interesse in hebben.”

Omdat de operatie er zo gelikt uit ziet, gelooft Dalemans niet dat dit het werk is van een voorbijkomende eenling: “Mijn veronderstelling is dat het snel is gegaan. Dan moet het haast een bende zijn die dit vaker doet. Maar dat is mijn gevoel.” Of het gevoel van Dalemans klopt, is nog even afwachten. De politie doet onderzoek naar de diefstal.