Hoogspringster Britt Weerman grijpt net naast de medailles (update)

sport
Foto: Groningen Atletiek, Coen Schilderman

Britt Weerman van Groningen Atletiek is zondag bij het EK Atletiek in München vierde geworden bij het hoogspringen. De 19-jarige Weerman sprong 1 meter 93 hoog.

Het goud ging naar Yaroslava Mahutchikh uit Oekraīïne, met een hoogte van 1 meter 95. Weerman kwam net tekort voor de bronzen plak. Die ging naar de Servische Angelina Topic, die even hoog sprong, maar één poging minder nodig had.

Britt Weerman, woonachtig in Assen, maar studerend in Groningen, barst van het talent: vorig jaar werd ze Europees jeugdkampioen. Twee weken geleden won ze zilver op het WK voor atleten tot 20 jaar, in Cali, Colombia. Ook toen sprong ze 1 meter 93 hoog. Sinds 17 juli van dit jaar bezit ze bovendien het Nederlands record, met een hoogte van 1 meter 95.

“De vierde plaats is méér dan ik van tevoren had verwacht. Ik ben er blij mee,” zei de broodnuchtere Weerman later bij de NOS. “Ik ging de finale open in. Ik voelde me goed en wist dat er wat in zat. Ik had eerst niet eens door dat ik vierde was geworden.”