Het Groninger Landschap laat kinderen draaien aan het Rad van Natuur

nieuws
Foto: Jan Moerkerk / Het Groninger Landschap

In bezoekerscentrum Reitdiep aan de Wolddijk staat zaterdagmiddag het Rad van Natuur opgesteld. Met de activiteit kunnen er dingen over de natuur geleerd worden.

“De opdracht is simpel, geef een slinger aan het rad en de pijl wijst je een natuurlijke opdracht aan”, schrijft Het Groninger Landschap. “Aan het einde van het spel weet je veel meer van de natuur.” De activiteit begint om 14.00 uur en is bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar. De deelname is gratis.

Het bezoekerscentrum ligt nabij Noorderhoogebrug. Op het terrein is onder andere een potstal, waar verschillende dieren verblijven, te bezoeken, er is een moestuin en het zeven-sloten-tegelijk-pad kan bewandeld worden. In het bezoekerscentrum zijn twee permanente exposities aanwezig over weidevogels en de voormalige getijdenrivier De Hunze.