Handhavers in actie voor hond die half uur in geparkeerde camper zit: “Dier had het erg warm”

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Handhavers van de gemeente Groningen moesten zaterdagmiddag in actie komen vanwege een hond die al een half uur in een camper zat. Dat meldt Handhaving Groningen op sociale media.

“Op de meldkamer waren meldingen binnengekomen van omwonenden en voorbijgangers dat er een hond al een half uur in een geparkeerde camper zou zitten”, schrijven de handhavers. “Wij zijn daarop ter plaatse gegaan. De hond bleek het erg warm te hebben. Op het moment dat wij bij de camper stonden, meldde de eigenaar van het voertuig zich. Deze gaf aan dat ze de hond aan het trainen waren.”

Handhavers hebben de eigenaar gewezen op de gevaren van de warmte. Temperaturen in auto’s die in de zon geparkeerd staan kunnen snel oplopen. Bij een buitentemperatuur van 21 graden kan het na tien minuten in de auto al 31 graden zijn. Na dertig minuten is de temperatuur opgelopen naar 40 graden. Bij een buitentemperatuur van 30 graden is het na tien minuten al 40 graden, en na dertig minuten 48 graden.