Groningen goedkoopste grote stad voor autoverzekering

nieuws
Foto: 112 Groningen

Inwoners van de stad Groningen betaalden van de top tien van grote steden in ons land het minste voor hun autoverzekering. Dit blijkt uit onderzoek van de vergelijkingssite Geld.nl.

In het onderzoek werd gekeken naar wat inwoners van de tien grootste steden gemiddeld betalen voor hun autoverzekering. Met gemiddeld 72,41 euro per maand betalen Groningers ruim 10 procent minder dan de gemiddelde Nederlander, die 80,74 euro per maand betaalt. Inwoners van Rotterdam zijn met een bedrag van 106,08 euro het duurste uit. Groningers betaalden zelfs 7,5 procent minder premie dan een jaar geleden.

Dat de premies voor Groningers het laagst liggen, heeft verschillende redenen, aldus Amanda Bulthuis van Geld.nl. “Het aantal auto’s en verkeersbewegingen ligt in Groningen een stuk lager dan in steden als Rotterdam en Amsterdam. Hierdoor is de kans op schade kleiner, waardoor autoverzekeraars in Groningen lagere premies vragen.” Bovendien zijn hier minder autodiefstallen en autobranden.

Deel dit artikel: