GRO-GAE: “Je ziet niet echt een duidelijk spelbeeld bij FC Groningen”

sport
Foto: Wouter Holsappel

FC Groningen speelde zondagmiddag in de Euroborg tegen Go Ahead Eagles, maar wist dit maar nipt te winnen. Voetbalverslaggever Daniël Theelen denkt dat dit komt doordat er niet echt een duidelijk spelbeeld is bij FC Groningen.

Het eerste doelpunt werd al meteen in de derde minuut gemaakt, met veel geluk. Na een voorzet bewoog Lundqvist via zijn achterwerk de bal naar de goal. De keeper pakte de bal vast, maar liet het weer los. Via de doelpaal en het achterwerk van de keeper landde de bal in het doel.
De FC had hierna nog wel een sterk overwicht in de wedstrijd en was duidelijk op zoek naar de 2-0, maar na ongeveer 20 minuten kwam het klad erin en wisten de Groningers weinig meer neer te zetten.

De inzet van o.a. Tomas Suslov wist geen verandering in de wedstrijd te forceren, vertelt Theelen. De speler leek er niet helemaal bij met zijn hoofd en ook trainer Frank Wormuth is duidelijk nog aan het kijken hoe hij de speler het beste kan inzetten. In de afgelopen wedstrijden heeft hij op 4-5 verschillende posities gespeeld. Dit kan ervoor gezorgd hebben dat de speler even de weg kwijt is, denkt Theelen.

Onrust in het team

Hij constateert sowieso veel onrust in het team. De ploeg moet nog wennen aan de nieuwe trainer, maar ook is er een aantal spelers dat overweegt weg te gaan. Er is nu niet echt een helder spelbeeld en dat heeft zich getoond in een verlies tegen Volendam en een flinke afstraffing door Ajax. En ook nipt winnen van Go Ahead in een thuiswedstrijd toont dit aan. Er is geen duidelijk spelbeeld bij FC Groningen en de nieuwe contouren van de trainer zijn ook nog onduidelijk, constateert Theelen.
“Natuurlijk moet alles nog even wennen, maar het is wel een zorgwekkende situatie. Ik heb nog niet eerder meegemaakt dat na een overwinning de teneur zo groot was bij spelers!”

Mooie sfeeractie

Noordtribune had een mooie sfeeractie opgezet. In het kader van Bommen Berend hadden ze iedereen gevraagd in wit-groene kleding te verschijnen. Daarnaast had men een mooie achterwand gemaakt met geschiedenis van Groningen die op doeken was geschilderd.

Uitwedstrijd NEC

Komende vrijdag gaat FC Groningen op bezoek bij NEC. Volgens Theelen zijn zij een sterke ploeg en hebben zij juist een mooie start in het nieuwe seizoen. “Het zal wel weer billenknijpen worden in Nijmegen”, verwacht hij.

In radioprogramma OOG Ochtendshow gaf Daniël Theelen zijn analyse op de wedstrijd.