EK Atletiek: brons voor Jorinde van Klinken bij kogelstoten, goud voor Jessica Schilder

sport
Foto: atletiek.nl

Jorinde van Klinken van Groningen Atletiek is maandag tijdens het EK Atletiek in München derde geworden bij het kogelstoten. Jessica Schilder uit Volendam won goud.

De 22-jarige Van Klinken, studerend en woonachtig in de Verenigde Staten, bereikte een afstand van 18 meter 94, slechts 14 centimeter onder haar persoonlijke record indoor. Schilder kwam tot een spectaculair nieuw Nederlands record van 20 meter 24. Zij traint onder leiding van de Groningse bondscoach Gert Damkat. De Portugese Auriol Dongmo won zilver.

Van Klinken plaatste zich maandag bovendien voor de finale van het discuswerpen, met een worp van 62 meter 12. De finale wordt dinsdag verwerkt. Als een van de weinige atletes combineert Jorinde beide onderdelen op hoog niveau, net zoals jaren daarvoor haar clubgenoot Rutger Smith. “De afgelopen periode ging het op de training echt ruk, dus het is een verrassing dat het nu zo goed gaat. En deze week wil ik bewijzen dat ik beide onderdelen goed kan,” aldus Van Klinken bij de NOS.