Dress for Success verwacht grote toeloop in nieuw pand aan Nieuwe Ebbingestraat

nieuws
Foto: Henk Tammens (Gemeente Groningen)

Wethouder Eelco Eikenaar opende maandagmiddag het nieuwe pand van Dress for Success Groningen aan de Nieuwe Ebbingestraat.

Dress for Success helpt werkzoekenden aan een nieuwe outfit voor hun sollicitatiegesprek. Groningen-voorzitter Peter Verschuren: ‘Je ziet dat de meeste klanten met veel meer zelfvertrouwen de winkel verlaten dan dat ze er binnenkwamen. De cijfers van Dress for Success laten zien dat veel mensen daardoor de baan krijgen die ze zoeken.’ Als de sollicitatie slaagt, mogen klanten nog een keer langskomen voor een tweede set kleding.

De vrijwilligersorganisatie zat eerder gevestigd in Sappemeer. Verschuren verwacht dat de verhuizing naar Groningen zorgt voor een grotere toeloop van klanten. ‘We zitten nu in een fraai winkelpand dat uitstekend te bereiken is.’

Dress for Success verwacht grote drukte en is op zoek naar vrijwilligers. Aanmelden kan door een mail te sturen naar voorzitter.groningen@dressforsuccess.nl