Dress for Success opent volgende week haar deuren aan Nieuwe Ebbingestraat

nieuws
Foto: Dress for Success

Over precies een week opent aan de Nieuwe Ebbingestraat 57 de nieuwe vestiging van Dress for Success. Vanaf 29 augustus kunnen werkzoekenden hier terecht voor de juiste kleren en stylingadvies voor hun sollicitatiegesprek.

Op maandag 29 augustus vindt daar de officiële opening plaats. Wethouder Eelco Eikenaar zal de deuren dan officieel openen.

De vrijwilligersorganisatie, een onderdeel van kledingbank Maxima, zat sinds 2017 in Sappemeer. In april van dit jaar koos Dress for Success voor een verhuizing naar de Stad, omdat het winkelpand in Sappemeer gesloopt wordt. Voorzitter Peter Verschuren verwacht dat de verhuizing naar Groningen zorgt voor een grotere toeloop van klanten. “We zitten nu in een fraai winkelpand dat uitstekend te bereiken is.”

‘Meeste klanten verlaten de winkel met meer zelfvertrouwen’

Dress for Success is een vrijwilligersorganisatie, die werkzoekenden aan een nieuwe passende outfit helpt voor hun sollicitatiegesprek. Als de sollicitatie slaagt, dan is de klant welkom voor nog een set kleding. Dress for Success werkt met stylistes die werkzoekenden in de juiste kleren steken en adviezen geven over hoe ze zich het beste kunnen presenteren.

Die aanpak werkt prima, vervolgt Verschuren: “Je ziet dat de meeste klanten met veel meer zelfvertrouwen de winkel verlaten dan dat ze er binnenkwamen. De cijfers van Dress for Success laten zien dat veel mensen daardoor de baan krijgen die ze zoeken.”

Vrijwilligers gezocht

Door de verwachte grotere drukte is Dress for Success op zoek naar vrijwilligers. Die kunnen zich melden met een mail naar voorzitter.groningen@dressforsuccess.nl

Deel dit artikel: