De KEI-week trapt af: ‘Ik hoop dat ik er levend uit kom!’

Wie vandaag een rustige wandeling door de binnenstad wilde maken, kwam bedrogen uit. Met de start van de KEI-week stroomt Groningen weer vol met studenten. Te beginnen met het inschrijven en de bekende informatiemarkt.

Het is de eerste keer sinds het uitbreken van de corona-crisis dat de KEI-week zonder beperkingen kan losgaan. Hier kijken de nieuwe studenten erg naar uit: ‘Ik weet niet wat ik er allemaal van moet verwachten, maar ik hoor van allemaal leuke feestjes en gezelligheid!’  vertelt een KEI-loper. Een andere KEI-loper is wat voorzichtiger: ‘Ik hoop dat ik er levend uit komt, vooral de kroegentocht is gevaarlijk.’ Tijdens de informatiemarkt maken de aankomende studenten kennis met verschillende (studenten)verenigingen, organisaties en politieke partijen.

Niet alleen de studenten waren enthousiast, ook voorzitter van het KEI-bestuur Lars Eltingh stond te trappelen om te beginnen: ‘Het was de afgelopen tijd rustig in de stad, dat merkten wij ook wel. Maar de afgelopen dagen wordt het steeds drukker. We zien dan ook steeds meer ouders rondlopen met kinderen die studenten worden. En dan voel je het ook wel komen en heb je er zelf ook echt zin in,’ aldus de KEI-voorzitter.

De KEI-week duurt nog tot en met vrijdag 19 augustus.