Cabaretier Bert Visscher stopt na tour met solovoorstellingen

nieuws

Vanaf eind dit jaar staat cabaretier Bert Visscher nog één keer alleen op het podium. De komiek maakte donderdagmiddag bekend via Facebook bekend dat deze show zijn laatste solovoorstelling gaat zijn.

Dat zie je een ander niet doen, het laatste soloprogramma van Visscher, wordt een combinatie van nieuw materiaal en scènes uit eerdere shows. Daarvoor deed Visscher donderdag een oproep aan het publiek om scènes aan te dragen die ze nog één keer live willen zien op het podium.

Radio Noord sprak Visscher vrijdagochtend over zijn beslissing. Vijftien soloprogramma’s betekenen voor de 61-jarige Visscher ’tijd voor iets anders’, zo stelt de cabaretier. Visscher dacht, naar eigen zeggen, begin dit jaar al aan stoppen met solotournees, maar besloot ‘geruisloos wegwezen’ geen optie was.

Visscher benadrukt dat stoppen met soloprogramma’s niet betekent dat de komiek niet meer op het podium, de radio of de televisie op zal treden. Visscher wil na zijn laatste tour graag meewerken aan andere producties waar hij, door zijn solotournees, tot nu toe geen tijd voor had.