Zwembad Ten Boer beleeft één van de drukste dagen ooit: “Ik ben heel erg trots”

nieuws
Foto: Gabriella Fabbri from FreeImages

Zwembad De Blinkerd in Ten Boer kan terugkijken op een aantal succesvolle dagen. Volgens bestuurslid Peter Redeker werd dinsdag één van de drukste dagen ooit.

Hoi Peter! Dat we een aantal warme dagen beleven zal niemand ontgaan zijn. Hoe is dat bij jullie verlopen?
“Het is ontzettend goed gegaan. Vooral gisteren was het hier ontzettend druk. We hebben 1.675 bezoekers geteld. Dat schurkt heel dicht tegen ons record van 1.700 aan. Dus dat is geweldig. Dat mensen zo massaal hier naar toe komen, dat maakt ons heel blij. En ook seizoenstechnisch gezien is het een mooie opsteker. Het seizoen liep tot nu toe nog niet super. We hebben wel een aantal mooie dagen gehad, maar gemiddeld genomen hield het nog niet over. Zulke dagen maken heel veel goed.”

Ik kan me voorstellen dat het voor het personeel heel hard werken is …
“Nou, al die mensen wil ik een heel groot compliment geven. We werken met vrijwilligers en met een aantal vaste krachten. Vanwege de drukte hebben we met een dubbele bezetting gewerkt. En dan vind ik het geweldig dat heel veel vrijwilligers dan hun beste beentje voor gaan zetten. Dat ze in allerijl naar het zwembad komen om kinderen, jongeren en ouderen die prachtige dag te bezorgen die ze nu gehad hebben. En ook het vaste personeel heeft super goed werk geleverd. Ja, dat maakt mij trots. Dat we dit als organisatie kunnen doen. Heel mooi.”

Jullie ontvangen ook steeds meer bezoekers uit omliggende dorpen hè?
“Klopt. Er komen ook veel mensen uit Stad naar ons toe. De renovatie van De Papiermolen heeft er voor gezorgd dat flink wat mensen naar Ten Boer zijn gekomen, en velen daarvan komen nog steeds. Als je op de fiets vanuit Stad naar Ten Boer rijdt dan is dat ook niet de allergrootste afstand. We hebben daarnaast ook genoeg parkeerplaatsen rond het zwembad, en behalve een mooi zwembad hebben we ook een grote zonneweide. Ja, dat zijn toch ingrediënten die mensen denk ik wel bevallen.”

Is het enkel de renovatie van De Papiermolen dat jullie op de kaart heeft gezet?
“Nee, er zijn meer redenen. Door de herindeling draaien wij nu ook mee in de Stadjerspas. Mensen die hier gebruik van maken kunnen ook bij ons terecht. Een vergelijkbare afspraak hebben we met de gemeente Eemsmond. Mensen die in deze gemeente wonen, en minder draagkracht hebben, die kunnen bij ons komen om te zwemmen. En tot slot, er zijn wel wat andere openluchtzwembaden in de buurt, maar door de jaren heen hebben we denk ik een hele goede regiofunctie opgebouwd.”

De komende dagen lijken wat koeler te gaan verlopen maar op zondag of maandag wordt het wellicht opnieuw tropisch …
“Ik heb dat ook gezien. Nou, ik kan alleen maar zeggen dat wij er klaar voor zijn. En dat iedereen van harte welkom is om een duik te komen nemen in ons zwembad.”