Zeefgebouw wekt vanaf vandaag 275.000 kWh per jaar op

nieuws
Foto via Gemeente Groningen

Het voormalige Zeefgebouw op het Suikerterrein heeft vanaf vandaag één van de grootste zonnedaken in de gemeente Groningen. Vrijdagmiddag werd het zonnedak officieel in gebruik genomen.

De 911 zonnepanelen op het dak werden gedurende het afgelopen jaar op het dak van het voormalige Zeefgebouw geplaatst. De zonnepanelen zijn, ondanks de bouwplannen voor de Suikerzijde, waarschijnlijk gewoon een lang leven beschoren. Het Zeefgebouw krijgt als iconisch gebouw ook een plek in de toekomstige ontwikkeling van de Suikerzijde. Het grote dak biedt genoeg ruimte voor de zonnepanelen zonder dat de aanblik van het gebouw hierdoor verandert.

De 275.000 kWh per jaar die wordt opgewekt met het gebouw, levert meer stroom dan het voormalige Zeefgebouw op dit moment zelf vraagt. Daarom kan ook stroom aan andere gebouwen op het terrein geleverd worden.

Wethouder Philip Broeksma is blij met het nieuwe zonnedak: “We willen de Suikerzijde stap voor stap ontwikkelen tot een groen, gezond en energieneutraal stadsdeel voor iedereen. Het zonnedak op het Zeefgebouw is alvast een voorproefje hiervan en past uitstekend bij het toekomstbestendige stadsdeel.”

Deel dit artikel: