Wethouder en gedeputeerde leggen laatste steen nieuw busstation UMCG-Noord

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen

Wethouder Philip Broeksma (GroenLinks) van Verkeer en gedeputeerde Fleur Gräper (D66) van Verkeer hebben dinsdagmiddag de laatste steen gelegd van het nieuwe busstation UMCG-Noord.

Het besluit om een nieuw busstation aan te leggen werd ongeveer zes jaar geleden genomen door de Groningse gemeenteraad. De gemeente wil dat bussen beter door kunnen rijden en reizigers snel kunnen overstappen. De werkzaamheden begonnen in 2019 toen er nieuwe bomen geplaatst werden aan de Oostersingel en Bloemsingel. In maart 2020 begonnen de daadwerkelijke werkzaamheden met eerst het vervangen van de riolering en vervolgens het opnieuw inrichten van het gebied.

Het nieuwe busstation gaat gebruikt worden door bussen die via het Hanzeplein, via de Kolendrift naar Zernike rijden, die van Beijum en Lewenborg naar het Hoofdstation rijden en die vanaf het Hoofdstation naar het Hanzeplein rijden. Bij de inrichting is rekening gehouden met fietsers die op een veilige manier het busknooppunt kunnen passeren. Voorheen bestond de bushalte UMCG Noord enkel uit losse bushaltes.

Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Deel dit artikel: