WANTON brengt single uit “voordat het te laat is”

oogochtendshow

Vrijdagochtend heeft WANTON de nieuwe single “Voordat het te laat is” uitgebracht. Het is een heel persoonlijk verhaal, wat voorman Wim Beukema afgelopen tijd heeft meegemaakt en heeft verwoord in dit nummer.

Het is geschreven door de voorman van de band, Wim Beukema. Wim verwacht begin augustus zijn eerste kindje en in dit nummer belicht hij de onzekerheden die aanstaande vaders hebben.

Je zit er naast

Als het kind nog niet geboren is en je er een band mee wilt opbouwen, dan zit je als man er vaak – letterlijk – naast, zo ervoer Beukema. De vrouw voelt de eerste schopjes, voelt het kind ontstaan en ook onderzoeken en echo’s zijn erg gericht op de vrouw. Daarnaast mocht hij vanwege coronamaatregelen bij sommige onderzoeken ook niet aanwezig zijn. Hij vond dat best wel lastig en besloot via een liedje deze gevoelens te uiten.
Tijdens een schrijfsessie van WANTON kwam het ter sprake en werd het nummer gevormd. Medeschrijver Ed Struijlaart heeft zelf ook twee kinderen en herkende zich hierin, waardoor de juiste woorden gevonden werden om het gevoel te omschrijven.

WANTON heeft niet stilgezeten

De afgelopen periode heeft WANTON het rustig aan gedaan, maar ze hebben niet stilgezeten. Zoals bij veel bands vielen optredens uit, maar de band heeft de tijd gebruikt om nieuwe nummers te schrijven en op te nemen. De vorige single “In De Nacht” is ook landelijk opgepikt en Beukema hoopt dat “Voordat het te laat is” dit succes zal volgen. Daarnaast hoopt hij dat de band weer veel zal mogen spelen. Voorlopig staat er nog niets op de planning, behalve een live optreden zaterdagmiddag bij RTV Noord.

Wim Beukema was vrijdag te gast in de OOG Ochtendshow, om alles over de single te vertellen. De Ochtendshow had de primeur en mocht de single voor het eerst laten horen.