Zaak rond dodelijk ongeval Paterswoldseweg uitgesteld, familie teleurgesteld

nieuws
Foto: 112 Groningen

Omdat de 31-jarige verdachte niet kwam opdagen, is de zaak rond een dodelijk verkeersongeval op de Paterswoldseweg maandagochtend uitgesteld door de politierechter in Groningen. De zaak wacht inmiddels bijna twee jaar op behandeling.

Dat melden RTV Noord en DvhN maandagmiddag.

In de rechtszaal werd duidelijk dat niet volledig duidelijk was of de verdachte wist dat de rechtszaak vandaag plaats zou vinden. Daarop besloot de rechter de zaak opnieuw uit te stellen. Wanneer de zaak wel inhoudelijk wordt behandeld in de rechtszaal, is niet duidelijk. Het OM mikt op oktober.

Het slachtoffer van de dodelijke aanrijding, een barman van Café Merleyn in Groningen, stak in de nacht van 17 oktober 2020 de Paterswoldseweg over op zijn fiets. De verdachte, een nu 31-jarige man uit Groningen, reed met veel te hoge snelheid in op het slachtoffer. Normaal wordt een dergelijk ongeval behandeld door een kantonrechter. Maar omdat de verdachte meteen uitstapte en een pond henneptoppen het Eendrachtskanaal ingooide, kwam de zaak op de agenda van de politierechter.

Nabestaanden van het slachtoffer reageerden aangeslagen op het uitstel van de rechtszaak. De familie was, met de rechtszaak en het uitstrooien van de as van de jonge Groninger, op zoek naar afsluiting.