Roeland van der Schaaf woensdag beëdigd als dijkgraaf Waterschap Noorderzijlvest

nieuws
Wethouder Roeland van der Schaaf (PvdA). Foto: gemeente Groningen

Waterschap Noorderzijlvest krijgt woensdag 6 juli een nieuwe dijkgraaf. Die dag wordt Roeland van der Schaaf beëdigd door Commissaris van de koning René Paas.

De bijeenkomst vindt plaats in het waterschapshuis aan de Stedumermaar in Groningen. Van der Schaaf volgt Bert Middel op, die met pensioen is gegaan. Het Waterschap krijgt met de nieuwe dijkgraaf een ervaren bestuurder. Van der Schaaf was tien jaar lang wethouder in de gemeente Groningen.

De dijkgraaf noemde zijn nieuwe functie eerder een prachtige kans: “Ik heb met veel plezier bijna tien jaar lang het wethouderschap in de gemeente mogen vervullen, de functie van dijkgraaf is daarop een erg mooi vervolg. Noorderzijlvest heeft in de komende jaren stevige uitdagingen, zoals de aanpassing aan de gevolgen van de klimaatverandering. Water gaat een steeds belangrijkere rol spelen in onze samenleving.”

Deel dit artikel: