Politie sluit kantoren aan Schweitzerlaan

nieuws

De politie stoot op termijn twee grote kantoren voor ondersteunde diensten aan de Schweitzerlaan af. Da meldt het Dagblad van het Noorden.

Dat betekent dat tientallen arbeidsplaatsen in het Regionaal Service Centrum verhuizen naar Assen en Drachten. Het was al bekend dat de noordelijke politie flink wat overbodige ruimte afstoot. Dat scheelt een hoop kosten. Er is echter ook sprake van nieuwbouw.

Volgens de politie is het grote gebouw aan de Schweitzerlaan niet toekomstbestendig. Het Regionaal Service Centrum wordt ondergebracht bij de Noordelijke Meldkamer in Drachten. Daar komen straks alle telefoontjes binnen. Een deel van het Groninger personeel verkast naar de politietoren in Assen.

Eerder werd al bekend dat het zogenoemde beslaghuis van de Groninger Sontweg naar Drachten verhuist. In de toekomst zal ook het hoofdbureau aan de Rademarkt sluiten.