Onnen geniet van tuinoptreden: “Op een gegeven moment dacht ik, er moeten niet meer mensen komen”

nieuws
Foto: Pexels via Pixabay

In Onnen vond zaterdagmiddag een tuinoptreden plaats van de band Soulfood. Het optreden was geïnitieerd om inwoners iets leuks aan te bieden.

“Het is een groot succes geworden”, vertelt Ellen van Ruitenburg van de organisatie. “Van tevoren hadden we aangegeven dat mensen zich moesten aanmelden omdat het vervelend is als er bijvoorbeeld maar vijf mensen op af komen. Een paar dagen geleden zaten we op veertig aanmeldingen en dat was voor ons het sein om het door te laten gaan. Maar uiteindelijk kwamen er vanmiddag zo’n zeventig mensen op het optreden af. Daar zijn we erg blij mee, maar op een gegeven moment dacht ik, er moeten nu niet meer mensen gaan komen.”

“Je houdt rekening met een bepaald aantal bezoekers”
Van Ruitenburg vertelt verder: “Het vond plaats in een tuin van één van onze inwoners. We hadden dat van tevoren helemaal mooi aangekleed met stoeltjes en parasols, en ook hadden we een dranktafel ingericht. Een groenteman had fruit gesponsord waardoor er voor iedereen een appel was. Daarbij hadden we rekening gehouden met een bepaald aantal bezoekers. Dus we werden wel een beetje verrast, haha. Maar uiteindelijk is het helemaal goed gekomen en genoot iedereen volop.”

Soulfood
In het dorp gaf de band Soulfood een optreden. “De band bestaat uit drie leden. Ze brengen liedjes ten gehore van grote artiesten als Paul Simon en Joni Mitchell. Maar zij spelen juist de liedjes die ondergesneeuwd zijn door de bekendere grotere hits. Daarom is het heel verrassend. Soulfood bestaat uit Fenny Hoekstra, Arnout Baard en Ronald Kamphuis. Alle drie hebben aan het conservatorium gestudeerd. En zij genoten volop. De basgitarist zat echt met een grote smile te spelen, en ook de zangeres gooide hoge ogen.”

“Bezoekers kwamen uit Onnen maar ook uit Stad”
De bezoekers kwamen voornamelijk uit Onnen. “Er waren een aantal kinderen, die het mooi vonden, maar het merendeel was 40+, waarbij er ook een aantal 80+ waren. Het grootste deel van de bezoekers kwam uit Onnen, maar er waren ook mensen uit Stad aanwezig. Eigenlijk was een gewelig mooie opkomst.”

Vervolg
Op de vraag of het ook naar meer smaakt zegt Van Ruitenburg: “Ik denk dat het belangrijk is dat je de mensen niet gaat overvoeren. Als je dit elke week zou doen, dan is de sjeu er snel af. Straks in september hebben we het concert ‘in drie delen’. Maar we denken er inderdaad wel over na om hier een vervolg aan te geven. Wellicht in de vorm van studenten die zangles volgen om hen een podium te bieden. Maar dat zal dan voor volgend jaar zomer worden. Zoiets is vooral mooi om buiten te organiseren.”